Etiquetes

, ,

Hola a tothom, ahir em vaig emocionar molt perquè vaig rebre un vídeo d’en Xavier Dotras (pianista) acompanyant l’enregistrament que jo vaig fer uns dies abans d’aquesta cançó. En Xavier va enregistrar el vídeo escoltant la meva versió i adaptant els acords i la manera d’acompanyar-la a la interpretació meva.

En aquest cas no va ser gens fàcil perquè en el moment d’enregistrar no vaig posar metrònom per quadrar el tempo de la cançó. També vaig canviar algun acord, vaig fer alguna aturada de tempo i altres variants… o sigui que ell em va haver d’escoltar amb molta atenció per poder coordinar la seva interpretació amb la meva. No m’havia dit res així que va ser doble emocionant perquè va ser una sorpresa.

Després vaig muntar el vídeo amb un programa d’edició que permet combinar dos vídeos alhora.

Aquí us deixo el vídeo. Espero que us agradi molt.

Activitat: Crear un vídeo entre dos o més persones tocant instruments musicals, cantant, amb flautes (4t, 5è, 6è) o amb els instruments que volgueu

  1. Quedeu amb un company o companya i parleu sobre una cançó que volgueu enregistrar de les que hem après a la classe amb flauta, cantant… També pot ser qualsevol que us agradi.
  2. Quedeu amb una velocitat de metrònom (pulsació) que us sigui còmoda per tocar i inventeu de quina manera la voleu fer: tots dos canteu o toqueu flautes, un toca i l’altre acompanya… Hi ha moltes possibilitats.
  3. Un dels dos ha d’enregistrar la cançó seguint la pulsació del metrònom. Aquest metrònom és molt fàcil de fer servir: fixeu la velocitat i activeu-lo (poseu-vos auriculars per sentir el metrònom doncs sinó aquest quedarà enregistrat en el vídeo).
  4. Envieu el vídeo al vostre company o companya.
  5. Ara haurà d’enregistrar el vídeo l’altra persona. Ho podeu fer escoltant el vídeo de l’enregistrament del company amb auriculars. Aquesta opció és bona perquè ja esteu interaccionant amb el vostre company o companya i això sempre serà millor que enregistrar sol (també ho podeu fer escoltant el metrònom a la mateixa velocitat sense escoltar el company i després fer la combinació).
  6. Envieu-vos el vídeo i quedeu per tal de que un dels dos pugui editar la combinació d’aquests. La majoria dels editors permeten reproduir els dos vídeos al mateix moment. En aquesta adreça teniu alguns editors de vídeo “els 33 millors editors de vídeo – Xataka”
  7. Ara ve un pas molt important: heu de quadrar molt bé les dues pulsacions a les línies d’àudio dels arxius per tal que soneu junts.
  8. Poseu-li un títol, els vostres noms, dates…
  9. Envieu a qui volgueu la vostra creació artística. Si me l’envieu a mi la penjaré en aquest bloc. 😉
  10. Ànims i molta música!!!

Fins ara,

David.