Etiquetes

, , , , , , , ,

Hola a tothom! M’he trobat amb un vídeo tutorial que vull compartir amb vosaltres. Es tracta d’una coreografia de percussió corporal creada pel @SantiSerratosa sobre la cançó “Sopa amb trossets de pa” de l’@annaroigdolz. Escolteu primer de tot la cançó i gaudi-la, ja veureu com us encantarà. Al final de l’article us he enllaçat el vídeo amb la coreografia.

La percussió corporal és la producció de sons picant sobre el propi cos, sobre un altre i/o sobre altres elements, utilitzant moviments corporals com picar de mans, fer sons amb la boca (xiular, sons guturals…); espetegar els dits, picar als braços, al pit; fer servir les mans, les cuixes, utilitzant els peus, els dits, les mans i altres parts del nostre cos. També podem fer servir materials del nostre entorn, com poden ser cadires, pals, papers, taules, coberts, etc. Ens permet desenvolupar la improvisació, la creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el nostre cos.

La percussió corporal ens ajuda a:

  • Desenvolupar el reconeixement, la coordinació i la percepció corporal.
  • Assolir l’ordre, l’organització i el control dels impulsos fent ús de les propietats del ritme i del llenguatge musical.
  • Desenvolupar la creativitat i el sentit estètic a partir de seqüències, coreografies i jocs musicals.
  • Potenciar les relacions interpersonals així com el desenvolupament intrapersonal, la integració social i el reconeixement dels altres.

Tutorial dels “Ritmes de la sopa”

Inventeu una coreografia (Forma A-B-A)

Si aquesta coreografia us resulta una mica complicada podeu inventar una de pròpia més senzilla, amb més espai rítmic entre els picaments (dues pulsacions) i menys varietat.

A les parts “A” (al principi i al final) podeu combinar els moviments més senzills: picar a la taula amb les mans, amb els punys, amb els colzes, aixecar els punys, fer veure que mengeu la sopa… sempre deixant un espai de dues pulsacions entre moviment i moviment. Us podeu ajudar dibuixant els moviments en unes cartes i presentar-los a sobre de la taula a on picareu per ajudar-vos a seguir l’ordre.

A la part “B” podeu fer igualment voltes a la taula, ballar lliurement… fins tornar a seure de nou a la taula per interpretar de nou la part “A”

També podeu jugar a endreçar les cartes (moviments) de formes diferents. Després podeu crear combinacions espontànies i improvisades sobre la pulsació de la cançó.

Gaudiu molt!!