Etiquetes

,

Aquesta tarda he estat ballant amb el meu fill aquesta dansa i ens ho hem passat molt bé, així que he pensat que la podia compartir amb tothom. És una dansa molt fàcil, coneguda i divertida.

Posició inicial: rotllana, encarats cap a l’interior i amb les mans a la cintura.
Evolucions: Una vegada ha passat la introducció… Caminar de puntetes i endavant quan es canta «Trinco, trinco de puntetes» i endarrere i de puntetes quan es canta «no us mulleu les sabatetes ». Es canvia la posició dels peus i es camina de talons i endavant quan es canta «Trinco, trinco de talons», i endarrere i de talons «no us mulleu els sabatons». Agafats de les mans, i en rotllana, es gira en sentit contrarellotge mentre es canta «Plou i fa sol…». La última vegada que sona el “Plou i fa sol” es repeteix dues vegades, jo acostumo a canviar de sentit del gir, la primera vegada contrahorari (com sempre) i la segona vegada en sentit horari. Molt important: saludeu-vos en acabar la dansa en senyal d’agraïment.

Quan comenceu, escolteu la música sencera dues o tres vegades tot realitzant els desplaçaments de caminar de puntetes i de taló seguint la pulsació concreta del cant i convideu els infants a imitar-vos. Quan els infants tinguin una mica més de domini de l’estructura i del moviment balleu la dansa sencera.

Fer adonar als infants dels canvis de tempo de cada una de les tres repeticions de la dansa. Preguntar com comença, si és ràpid o lent, com acaba, etc. Fer adonar, també, que la part de la dansa on es canta «Plou i
fa sol…» sempre s’escolta al mateix tempo.

Canteu la part de “Plou i fa sol” quan gireu agafats de les mans.

Bibliografia: El petit univers. Ed. Infantil. Ed. Barcanova.