Hola, com ja sabeu els/les alumnes de 5è, la data del concert de la Cantània d’enguany serà el dilluns 6 de Juny a les 11’30h. Per les famílies és difícil poder assistir a aquest concert, doncs és un dilluns al matí i és difícil de combinar amb la feina, en molts casos és impossible donada la manca de flexibilitat, responsabilitats, etc, però us asseguro que tots els esforços que feu per assistir al concert es veuran recompensats amb la sensació d’alegria i entusiasme que tindreu quan sortiu de l’Auditori.  
Ja hem començat a treballar la història (intel·lectual i carregada de detalls), el repertori, els moviments, etc. a partir del treball de tècnica vocal i musical que realitzem a l’aula de música. Fa 12 anys que porto alumnes a la Cantània i he assistit a infinitat de formacions amb grans professionals (músics, pedagogs, directors, etc). Són uns professionals excel·lents i tots els mestres que hem assistit hem après molt d’ells. Us puc dic que any rera any va creixent la meva admiració cap aquestes persones. Per ells i per les persones que assistim a les formacions la música sempre està al lloc que li correspon, la tractem amb fortalesa, amb generositat, potser amb incertesa en molts sentits, però sempre li donem el valor que es mereix per les bondats que soscava en les ànimes i en els cervells de tots els que gaudim del seu aprenentatge (petits inclosos). Ens permet allunyar-nos de les banalitats mediàtiques i sentir la recompensa de l’esforç i de la concentració, de la feina que fem individualment però també en gran grup (cantaran aprox. 700 nens i nenes) 
Bé, cada alumne podrà comptar amb dues entrades (ells no paguen, recordeu que són els intèrprets). El preu són 8€ per entrada (un preu molt trist si valorem l’esdeveniment com es mereix). 
Més endavant rebreu una circular amb informacions sobre el pagament de les entrades, les quals adquirim nosaltres mateixos a través de l’Auditori i les portem a l’escola. 

Us deixo la fitxa tècnica i l’argument de la Cantata perquè la coneixeu una mica. Afegiré les cançons en aquest mateix blog…

Babaua – Les desventures de Mimí

La Mimí és una joveneta càndida i innocent, que viu preocupada pel seu aspecte, per la seva coqueteria. Amoïnada per la dificultat de trobar promès, desencisada perquè cap dels seus pretendents no li fa el pes, Mimí rebrà l’ajuda de Cupido. Un Cupido múltiple, que li ofereix un pacte ben original: l’ajudarà a trobar l’home dels seus somnis, si ella accepta fer un fascinant viatge pel temps i l’espai. Un viatge que permetrà la Mimí conèixer personatges i esdeveniments que han tingut una importància capital en l’evolució tecnològica de la humanitat. D’aquesta manera, Mimí descobrirà el gust per l’aprenentatge i s’oblidarà de les banalitats supèrflues que l’havien preocupat fins que va topar amb Cupido. I, tot aprenent, Mimí entendrà que el veritable amor està íntimament relacionat amb la voluntat d’estimar, més que no pas amb la facultat de seduir.


CRÈDITS:
Música: Jordi Domènech
Text: Pere Riera
Direcció Musical: Josep Prats i Elisenda Carrasco i Ribot
Il•lustracions: Escola La Roda de Terrassa – alumnes de 5è curs
Professorat: Isabel Maria Covas, Rebeca Cinta i Montse Ollé

INTÈRPRETS:
Oriol Martí, contrabaix
Jordi Domènech, piano
Oleguer Bertran, trompa
Jordi Guasp, trompa
Imma Lluch, viola
Pere Bartolomé, violí
Aleix Puig, violí
Quico Pugès, violoncel

Anna Moliner i Miquel Cobos, solistes

Ignasi Tomàs, director d’escena

Aquesta cantata serà cantada per uns 42.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d’Educació Primària durant els mesos d’abril, maig i juny de 2016 a L’Auditori de Barcelona, El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel•les (Bèlgica), Biefeld (Alemanya), Koblenz (Alemanya) i Neustadt (Alemanya).