Fantàstic, seriós, professional… i a la vegada trist assaig general de la cantània d’enguany. Com ja sabeu el concert s’ha suspès i aquest any ens quedem sense cantar a l’Auditori.

CANTÀNIA 2014 15

Ens tocava demà dimarts, a les 11’30h. Anirem igualment a passar el dia a Barcelona, doncs (com tothom, suposo) tenim l’autocar contractat, les samarretes a punt, les cartolines del mosaic, els dibuixos, etc. i el més important: la cantata ‘Al bell mig de la terra’ en els nostres caps i en els nostres cors…
Era el nostre dia des de fa 7 mesos, així que sense fer cap crítica ni engrescar a ningú a formar-se opinions ni a favor ni en contra dels fets que han provocat aquesta situació (la conclusió és que ‘no anem bé…), nosaltres volem acabar ‘dignament’ i tancar el projecte que vam començar ja fa molt de temps: ens vestirem amb les samarretes i, potser mentre esmorzem, repassarem les cançons a qualsevol esplanada fora de l’Auditori.
Després, anirem caminant al mar, a reflexionar i a escriure sobre el que ha passat, que no és poc, i sobre tot allò que ens explica aquesta cantata tan bonica: (…) si mai tens un problema, el mar te’l curarà… Si necessites calma, al mar la trobaràs (…)

David Montero (Mestre d’Educació Musical de l’Escola Turó del Drac i… Músic)