Ja fa uns dies de la cantània (“Rambla llibertat”) i hem continuat treballant a la classe de música diferents cançons i altres estils musicals. Hem parlat del Góspel, (de l’anglès gospel: evangeli), gènere musical desenvolupat a partir de ladècada del 1930 del segle XX, vinculat a l’espiritual i inspirat en himnes religiosos, i que combina la lírica del cristianisme amb la melodia i el ritme similars al blues i el jazz.

Aquí us deixem l’himne espiritual ‘Oh Happy Day’, hem aprofitat per treballar el diàleg solistes – cor, la peculiaritat i la personalitat de cada veu; també hem parlat sobre la colonització, l’esclavitut, el racisme…
L’himne “Oh, Happy Day” té una llarga tradició: va començar com un himne escrit en el segle XVIII  (“O dia feliç…”) pel clergue anglès Philip Doddridge,sobre una melodia de JA Freylinghausen (1704). A mitjans del segle XIX Edward F. Rimbault també li va donar una nova tonada, va afegir un cor i va ser utilitzada per baptismals i confirmacions de cerimònies al Regne Unit i als EUA. Al s. XX s’han realitzat molts enregistraments i adaptacions d’aquest espiritual.