Ludwig van Beethoven (Bonn, Alemanya, 16 de desembre[1] de 1770Viena, Àustria, 26 de març de 1827) fou un compositor,director d’orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical es va estendre, cronològicament, des del Classicisme fins a començaments del Romanticismemusical.
Considerat l’últim gran representant del classicisme vienès (després de Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart), Beethoven va aconseguir fer transcendir la música del Romanticisme, motivant-ne la influència en una diversitat d’obres musicals al llarg del segle XIX. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i tot i que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu a les obres per a piano i música de cambra.
La seva producció inclou els gèneres pianístics (32 sonates per a piano), de cambra(16 quartets de corda, 7 trios, 10 sonates per a violí i piano), vocal (lieder i una òpera:Fidelio), concertant (5 concerts per a piano i orquestra, un per a violí i orquestra) iorquestral (9 simfonies, obertures, etc.).
La música del quart moviment de la novena simfonia, està basada en l’Oda a l’Alegriade Friedrich von Schiller i va ser elegida Himne de la Unió Europea.

Leonard Bernstein (Lawrence, Massachusetts, 25 d’agost de 191814 d’octubrede 1990), va ser un compositor, pianista i director d’orquestra estatunidenc. Va ser el primer director d’orquestra nascut als Estats Units que va obtenir èxit i reconeixement internacional. És conegut tant per la seua activitat al front de l’Orquestra Filharmònica de Nova York com per la seua tasca com a compositor d’obres que s’han fet molt populars, com ara el musical West Side Story, l’operetaCandide i Un dia a Nova York.