Ja sabeu que no corren bons temps: falten diners per tot arreu, hi ha famílies senceres sense feina i la pobresa ‘real’ ja afecta a una gran part de la població. Evidentment tota l’educació que pogueu rebre al llarg de la vostra vida també es veu afectada per aquesta pobresa o crisi, però cal que sapigueu que mentre a nosaltres (l’escola) ens treuen recursos, es donen diners als bancs i a senyors i senyores que ni tan sols treballen per guanyar-los (sous vitalicis) i mentrestant cada dia van minvant les vostres possibilitats i les de les vostres famílies amb les RETALLADES en els serveis indispensables i als quals tots tenim dret: SANITAT I EDUCACIÓ.

Però vosaltres no us heu de preocupar de res, nosaltres (els adults) ja sabem que el que realment importa en aquest món és la vostra educació i el benestar que us puguem facilitar les persones adultes, que som les que ens hem d’encarregar de proporcionar-vos eines per ser uns adults responsables, crítics i culturalment competents, i que en un futur pogueu donar unes bones lliçons d’ètica a la gent que ens està fent ara tot això i que donades les coses que fan a mi em sembla molt estrany que algun dia hagin estat nens com vosaltres.

Nosaltres, els i les mestres, ELS ETERNS REPETIDORS juntament amb les vostres FAMÍLIES ens continuarem encarregant de que tingueu una educació de qualitat i de treballar cada dia amb més il·lusió, si això és possible. No dubteu que farem les coses que calguin per garantir la vostra FELICITAT per la qual passa inqüestionablement la vostra educació.

Aquest és el meu petit homenatge a vosaltres, a tots i a totes les mestres, professors i professores i a totes les famílies que lluitaran perquè no es RETALLIN més els vostres drets: 50 milions de segons és el temps que passem a l’etapa d’educació Primària, però s’ha de parlar en passat doncs ja es va retallar la sisena hora així que podeu fer un exercici de matemàtiques: passeu una hora a segons, multipliqueu-la pels dies lectius que té un curs, el resultat torneu-lo a multiplicar per sis cursos i feu la resta del resultat que obtingueu sobre els 50 milions de segons. El resultat és una de les grans retallades que ja s’han fet al temps que passeu a l’escola:

50 MILIONS DE SEGONS (cantània 2012)

SÓN CINQUANTA MILIONS DE SEGONS, PASSEN RÀPID, CAL VIURE’LS A FONS.
SÓN CINQUANTA MILIONS DE SEGONS I ELS RECORDARÀS TOTA LA VIDA.

ÉS AQUÍ ON NAIXERAN ELS RECORDS, ÉS AQUÍ ON TROBARÀS ELS AMICS.
I SI ELS RECORDS NEIXEN AQUÍ, MÉS VAL QUE SIGUIN BONICS.

David Montero Pozas

Us deixo una imatge dels alumnes de cinquè durant l’assaig general de la cantània d’enguany: 50 milions de segons.